Ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος που αφίχθη στη Ρωσία τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 17:15
Ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος που αφίχθη στη Ρωσία τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού

Οι ρωσικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα τον γενικό πρόξενο της Κίνας μόλις αφίχθη στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας Σουί Σαοτσούν ο οποίος έφθασε στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα δύο εβδομάδων παρά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει, δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Καρλόφ. Το προξενείο της Κίνας στο Εκατερίνεμπουργκ δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, οι δύο Κινέζοι πολίτες που είχαν εντοπισθεί στη Ρωσία ως φορείς του κορωνοϊού, νιώθουν καλά και ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα.

Οι δύο Κινέζοι, στους οποίους είχε διαγνωσθεί «λοίμωξη η οποία προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό», είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως τα αναγκαία αντιεπιδημιολογικά μέτρα, δήλωσε ο Ποπόβα.

Η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή δήλωσε επίσης ότι οι Ρώσοι πολίτες όπως και οι πολίτες άλλων κρατών που απομακρύνθηκαν από την Κίνα και μεταφέρθηκαν στην πόλη Τιουμέν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό, όπως και ότι «όλοι τους νιώθουν καλά».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 17:15