Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει σκοτώσει περίπου 4.500 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Reuters / Ipsos που έγιναν γνωστά την Πέμπτη.

Εξαιτίας δε του φόβου από τον θανατηφόρο ιό δηλώνουν ότι αποφεύγουν τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.577 Αμερικανοί άνω των 18 ετών, προέκυψε ότι σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων ανησυχεί για το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα. Πιο συγκεκριμένα, το 41% απάντησε ότι «ανησυχεί πολύ» και το 36% ότι έχει «κάποια ανησυχία» για τον ιό.

Μόνο το 19% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι αδιαφορεί για την επιδημία.

Σε ερώτηση ποιες προφυλάξεις λαμβάνουν υπό τον φόβο της επιδημίας του ιού, το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αποφεύγει τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις. Ένα ποσοστό 57% ανέφερε ότι πλένει πιο συχνά τα χέρια του και το 47% ότι αποφεύγει την επαφή με άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Αφρική. Σε ερώτηση αν υπάρξει ξέσπασμα του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 79% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να αποφύγει τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα σχέδια να πάω στην Καλιφόρνια τον χειμώνα, αλλά, αν ο Έμπολα εξαπλωθεί (στις Ηνωμένες Πολιτείες), δεν θα πάω» δήλωσε η 68χρονη Ντέινα Γκρινμπάουμ, η οποία συμμετείχε στη δημοσκόπηση.

«Δεν θα πάω στο καζίνο, δεν θα πάω πουθενά. Θα μείνω στο σπίτι μου στο Νιου Τζέρσεϊ» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι γνωρίζει αρκετούς που ματαίωσαν τα αεροπορικά τους ταξίδια, κυρίως στο εξωτερικό, εξαιτίας της ανησυχίας για τον ιό Έμπολα.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης