Δωδεκάχρονο παιδί προκάλεσε σοβαρά και μη αναστρέψιμα τραύματα στα μάτια του παίζοντας με δείκτη laser που αγόρασε από το Ιντερνετ, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε στη νότια Αυστρία και το οποίο προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους τα εργαλεία.

Ο μικρός Αυστριακός έχασε το 60% της όρασής του και από τα δύο του μάτια «λόγω της ανάκλασης της δέσμης laser καθώς έπαιζε απέναντι από έναν καθρέφτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κλίνικουμ ντε Κλάγκενφουρτ, στην πρωτεύουσα της Καρινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης laser, κινεζικής κατασκευής, υποτίθεται ότι ήταν της κατηγορίας 2, επίπεδο που επιτρέπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον αμφιβληστροειδή χιτώνα μέσα σε 0,25 του δευτερολέπτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας τραυματίσθηκε σε βάθος και κατά μη αναστρέψιμο τρόπο. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτού του είδους τους τραυματισμούς», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στην πράξη, το παιδί ανέφερε ότι έχει διαρκώς μία μεγάλη μαύρη κηλίδα στο οπτικό του πεδίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες laser, αγαπημένα παιγνίδια των εφήβων, κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες ως προς την ισχύ τους και, κατά συνέπεια, ως προς την επικινδυνότητά τους. Μόνο οι δείκτες των κατηγοριών 1 και 2 έχουν άδεια ελεύθερης διάθεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης