Ο τυφώνας «Newton» έφτασε στη δυτική ακτή του Μεξικού νωρίς την Τρίτη, απειλητικός με τα πολυτελή θέρετρα του Los Cabos (δήμος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου στην Μπάχα- Καλιφόρνια Σουρ του Μεξικού) να τίθενται σε κατάσταση πολιορκίας, από ανέμους 90 mph και βροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα Κατηγορίας 2 θα περάσει μέσα από την Πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, σε λίγη ώρα (τοπική), σύμφωνα με το Εθνικό κέντρο τυφώνα.

Δείτε ζωντανά 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι προειδοποιήσεις για τον τυφώνα ισχύουν για όλα τα θέρετρα της «Cabo San Lucas» και του «Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο», στο Δήμο του «Los Cabos».

Οι προειδοποιήσεις αφορούν και θέσεις βορειότερα από την ακτή.

Έντονες βροχοπτώσεις μέχρι 10 ίντσες (!) έως την Τετάρτη θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές και «απειλητικές πλημμύρες για ανθρώπινες ζωές», όπως αναφέρεται από την υπηρεσία της Weather Channel.

Έχει ζητηθεί περίπου από 200 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους στο Ουρουαπάν στην πολιτεία Μιτσοακάν που βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πόλης.

Το ένα τρίτο του συνόλου των πτήσεων που αναχωρούν και φθάνουν, στο αεροδρόμιο Los Cabos την Τρίτη, έχει ακυρωθεί από τοπική ώρα τρεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πτήσης παρακολούθησης FlightAware.

Οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την επερχόμενη καταιγίδα τη Δευτέρα και καρφώνουν κόντρα πλακέ πάνω από τα παράθυρα, ενώ άνοιξαν 18 καταφύγια κατά μήκος δύο θερέτρων, καθώς και 38 άλλα, σε άλλα τμήματα της κρατικής «Baja California Sur» όπως αναφέρει το Associated Press.

«Δεν πρέπει να υπάρξει μαζικός πανικός», δήλωσε ο δήμαρχος του Λος Κάμπος, Αρτούρο Ντε λα Ρόσα Εσκαλάντε, σύμφωνα με το «AP» και ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν αρκετά τρόφιμα και καύσιμα για τις επόμενες 20 ημέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης