Παρά τις πρόσφατες εντάσεις στον συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνησή της, η ίδια εξακολουθεί να παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας έπειτα από 14 χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας.

Η αξιολόγηση της καγκελαρίου της Γερμανίας πήρε νέα ώθηση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ARD TV, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτικότητα της Μέρκελ αναρριχήθηκε στο 53%, δηλαδή είναι έξι μονάδες υψηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η δημοτικότητα της αρχηγού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και νυν υπουργού Αμύνης Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι μόλις στο 23%.

Υπενθυμίζεται ότι η Κραμπ-Καρενμπάουερ εξελέγη στην ηγεσία του CDU τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την αποχώρηση της Μέρκελ, ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ARD δεν φαίνεται να κερδίζει μεγάλη υποστήριξη μεταξύ των Γερμανών. Η Μέρκελ υποσχέθηκε να παραμείνει καγκελάριος μέχρι το 2021 παρά την αποχώρηση από το κόμμα, μετά την κακή απόδοση στις εκλογές για τα περιφερειακά κοινοβούλια.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης