Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν άνθρωπο, προτού συλληφθεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο δράστης «όρμησε κραδαίνοντας το μαχαίρι εναντίον των περαστικών κοντά σε ένα κατάστημα» που βρίσκεται στο δυτικό Ροστόφ επί του Ντον, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνοφρουράς Ντένις Πονομαρίοφ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο άνδρας έδειχνε ταραγμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο δράστης ενδεχομένως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

«Τραυμάτισε έναν άνδρα» προτού τον σταματήσουν μέλη της Εθνοφρουράς που τον παρέδωσαν στην αστυνομία, σύμφωνα με τον Πονομαρίοφ.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Αύγουστο, διαπράχθηκαν στη Ρωσία δύο επιθέσεις με μαχαίρι, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αν και οι αρχές δεν είχαν επίσημα αναφέρει το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Την 19η Αυγούστου, στη Σιβηρία, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πεζών στο κέντρο του Σουργκούτ και τραυμάτισε επτά ανθρώπους. Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε.

Την 28η Αυγούστου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κι άλλος ένας τραυματίστηκε σε μια επίθεση με μαχαίρι στο Νταγκεστάν, όπου οι δύο δράστες επίσης σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης