Αναχώρησε ξαφνικά από την Κυανή Ακτή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 23:08
Αναχώρησε ξαφνικά από την Κυανή Ακτή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ εγκατέλειψε, απροσδόκητα, χθες το εξοχικό του στην Κυανή Ακτή και οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι η δημόσια πλαζ που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία και είχε κλείσει για το κοινό για λόγους ασφαλείας θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα. 

Αφού πέρασε οκτώ ημέρες διακοπών στη βασιλική βίλα του Γκολφ-Ζουάν στην κοινότητα Βαλορίς, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επιβιβάσθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Νίκαιας σε πτήση με προορισμό την Ταγγέρη στο Μαρόκο.


(Η πολυτελής κατοικία του βασιλιά Σαλμάν στην Κυανή Ακτή)

Αρχικά η παραμονή του στην Κυανή Ακτή είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.Μαζί του αναχώρησε από τις κατοικίες της Κρουαζέτ μεγάλο μέρος, έως και τα δύο τρίτα, της ακολουθίας του που αριθμεί περί τα 1.000 άτομα.

Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι η πλαζ της Μιραντόλ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη βασιλική βίλα, θα ανοίξει εκ νέου για τους λουόμενους σήμερα το πρωί.


(Αστυνομικοί περιπολούν τη βίλα του Σαουδάραβα βασιλιά)

Το κλείσιμο της πλαζ προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας, η οποία επρόκειτο να επιδοθεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη στις 4 Αυγούστου από τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ζαν-Νοέλ Φαλκού, που είχε και την πρωτοβουλία.


(Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της πλαζ που προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας)

Το περιβάλλον του βασιλιά έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για τη δυσμενή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Κυανή Ακτή, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναχώρηση του Σαλμάν συνδέεται με την πολεμική που προκάλεσε η παρουσία του στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 23:10