Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εκτέλεση 9 αλλοδαπών θανατοποινιτών στην Ινδονησία, οι οποίοι κρατούνται σε απομονωμένο νησί της ασιατικής χώρας, την ίδια στιγμή που σε αρκετά δυτικά κράτη οργανώνονται κινητοποιήσεις υποστήριξής τους.

Οι πρόξενοι της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και των Φιλιππινών μετέβησαν στο λιμάνι Κιλακάπ και από εκεί σε σωφρονιστικό συγκρότημα του νησιού Νουσακάμπανγκαν, γνωστού και ως «Αλκατράζ της Ινδονησίας», προκειμένου να συναντηθούν με τοπικούς αξιωματούχους και τους ίδιους του θανατοποινίτες. Ανάμεσα στους ανθρώπους που κρατούνται και αναμένεται να εκτελεστούν στο Μπαλί βρίσκεται και ένας Γάλλος πολίτης, ονόματι Σερζ Ατλαουί, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Ο εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας της Τζακάρτας, Τόνι Σποντάνα, τόνισε ότι η ακριβής ημερομηνία των εκτελέσεων θα ανακοινωθεί «εντός των επόμενων ημερών». Στο Παρίσι και τη Μετς έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις υπέρ του Σερζ Ατλαουί, με πρωτοβουλία της οργάνωσης «Μαζί κατά της θανατικής ποινής» και άλλων 19 μη κυβερνητικών οργανώσεων. Από τη μεριά της η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκλησή, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο να «αλλάξει γνώμη» και να δώσει χάρη στους κατάδικους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικοί από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της ινδονησιακής κοινωνίας οδηγούνται στις φυλακές του νησιού Νουσακάμπανγκαν και στη συνέχεια θανατώνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης