Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, ανάμεσα σε μέλη της προεδρικής φρουράς και δυνάμεις του στρατιωτικού καθεστώτος, οι οποίες είχαν ανατρέψει τον απερχόμενο πρόεδρο, Amadou Toumani Toure, οδήγησαν στην αναβολή συνάντησης αντιπροσωπείας του Στρατού με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Μπουρκίνα Φάσο.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στο Μάλι (22 Μαρτίου) ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Blaise Compaore, είχε πρωτοστατήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE), που προχώρησαν στο πραξικόπημα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας σε μια πολιτειακά εκλεγμένη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της Μπουρκίνα Φάσο στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο «η αντιπροσωπεία από το Μάλι δε θα ταξιδέψει στην Μπουρκίνα Φάσο, καθώς το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπαμάκο».

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κύρια πεδία των χθεσινών συγκρούσεων ήταν ο χώρος γύρω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης και το αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα του Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 01:34

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης