Η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαρτίου, συνάντηση στην Ουάσιγκτον του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς αυτή “αναβλήθηκε από τον Λευκό Οίκο, εξαιτίας της γενικής κατάστασης με τον κοροναϊό”, όπως αναφερόταν απόψε από την Καγκελαρία στη Βιέννη.

Νωρίτερα, την είδηση για αναβολή της συνάντησης είχε μεταδώσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης τους οποίους δεν κατονόμαζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βιέννη, το περιβάλλον του Αυστριακού καγκελάριου, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί αύριο στην Ουάσιγκτον, άφηνε απόψε να εννοηθεί ότι η αναβολή δεν είναι και τόσο άκαιρη, καθώς “εξαιτίας του κοροναϊού, οι ημέρες είναι και στην Αυστρία ιδιαίτερα εντατικές”.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επρόκειτο την Δευτέρα να συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση της ισραηλοαμερικανικής οργάνωσης AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee), και να έχει την Τρίτη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στην επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον, τον Αυστριακό καγκελάριο θα συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκερ, η υπουργός Οικονομίας Μαρκαρέτε Σράμπεκ και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καρολίνε Έντσταντλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι τον Φεβρουάριο, κατά την πρώτη επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο ως καγκελάριος του τότε κυβερνητικού συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ο οποίος είχε καταρρεύσει τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της “Υπόθεσης Ίμπιζα”, ενώ τώρα θα βρισκόταν εκεί ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους.

Πριν από την περυσινή επίσκεψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στην Ουάσινγκτον, η τελευταία επίσκεψη Αυστριακού καγκελάριου στις ΗΠΑ ήταν εκείνη του Βόλφγκανγκ Σιούσελ, του τότε επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, τον Δεκέμβριο του 2005, ενόψει της κατοπινής τότε αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, ενώ ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε την Αυστρία ήταν ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος τον Ιούνιο του 2006 συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στη Βιέννη.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης