Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία στην Αυστραλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Kevin Rudd, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Αντίπαλός του θα είναι η απερχόμενη πρόεδρος, Julia Gillard.

Με αυτή του την κίνηση δίνει τέλος στις έντονες φήμες που τον ήθελαν να διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα μετά την αιφνίδια παραίτησή του την Τετάρτη την ώρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δικαίως ή αδίκως, η Julia (Gillard) έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ξεκινώντας από τη Δευτέρα θα ήθελα να αποκαταστήσω αυτή την εμπιστοσύνη. Και γι αυτό αποφάσισα να αντιμετωπίσω την ηγέτη του Εργατικού Κόμματος», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Ο Kevin Rudd είχε εκλεχτεί πρωθυπουργός το 2007 ύστερα από τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, αντικαθιστώντας τον John Howard.

Από την πλευρά της η Julia Gilard ξεκαθάρισε πως το ενδιαφέρον των πολιτών θα πρέπει να εστιαστεί στις ικανότητες των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται για ένα επεισόδιο του Big Brother. Πρόκειται για τον επόμενο πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι ποιος έχει τη δύναμη, το σθένος, το χαρακτήρα και το θάρρος να οδηγήσει το έθνος», επεσήμανε.

Μιλώντας ενώπιον των μελών του Εργατικού Κόμματος δεσμεύτηκε πως θα οδηγήσει την παράταξή της σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Ως πρωθυπουργός έχω προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με στόχο να εγγυηθώ ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Όλες μου οι προσπάθειες έγιναν προκειμένου η χώρα μου να είναι έτοιμη για τον 21ο αι.», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης