Τη χειρότερη περίοδο οικονομικής κρίσης των τελευταίων 50 ετών, διανύει η Βενεζουέλα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης έκανε ότι μπορούσε για να σαμποτάρει τη διαμαρτυρία της Παρασκευής στο Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον αποκλεισμό των κεντρικών αξόνων συγκοινωνιών, η κυβέρνηση προχώρησε σε συλλήψεις ακόμη και σε απελάσεις δημοσιογράφων τηλεοπτικών δικτύων που κάλυπταν την τεράστια σε όγκο διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ηγέτες της αντιπολίτευσης, με τις αστυνομικές αρχές να κλείνουν τους δρόμους μέσα στην πόλη και τους βασικούς σταθμούς του μετρό, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να περπατήσουν χιλιόμετρα, για να προσεγγίσουν το κεντρικό σημείο της διαμαρτυρίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πλημμύρισαν την πρωτεύουσα από όλη τη χώρα. Φωνάζοντας συνθήματα, για τα τριψήφια ποσοστά πληθωρισμού, τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας και ζητώντας επιτακτικά την μείωση της θητείας του Νικολά Μαδούρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, το 83 τοις εκατό δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, να αποχωρήσει ο Μαδούρο, από το προεδρικό μέγαρο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού επιλέγει ως λύση για την κρίση την αλλαγή», δήλωσε ο Τόμας Γκουανίπα, γερουσιαστής της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο Μαδούρο που εξελέγη πριν από τρία χρόνια, εχθές το βράδυ, δήλωσε ότι αυτά συμβαίνουν όταν ο φασισμός παρεμβαίνει στην ειρήνη, αφήνοντας αιχμές για συνωμοσία σε βάρος του, ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ: «Έχουμε σταματήσει το πραξικόπημα, θα αποφύγουμε τη βίαιη και φασιστική ενέδρα από τα κέντρα ξένων συμφερόντων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης