Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη μετά από το θανατηφόρο περιστατικό στο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για έναν άνδρα που άνοιξε πυρ στο τμήμα μακιγιάζ καταστήματος σε ένα εμπορικό κέντρο βόρεια του Σιάτλ, σκοτώνοντας τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα, πριν από την διαφυγή του, με τα πόδια.

Πρόκειται για εμπορικό κέντρο 434.000 τετραγωνικών ποδιών (40.319 τετραγωνικών μέτρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι και πελάτες έτρεχαν να προστατευτούν μέσα σε καμαρίνια καταστημάτων, με δεκάδες εργαζόμενους να παραμένουν για ώρες κλειδωμένοι πίσω από τις πόρτες κοντινών καταστημάτων, μετά από πυροβολισμούς ακριβώς μετά τις 19:00 την Παρασκευή (τοπική ώρα) στο Cascade Mall.

Ένα ελικόπτερο και μονάδες της Κ-9 έσπευσαν στην περιοχή.

Ο Mark Francis, εκπρόσωπος του Washington State,  δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Μείνετε σε κλειστούς χώρους και θα είστε ασφαλείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανέφερε ότι αναζητεί έναν Ισπανό άνδρα που φοράει μαύρα ρούχα και είναι οπλισμένος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, διέφυγε πεζός από τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο νούμερο 5.

Η περιγραφή του, ως ισπανόφων, βασίζεται σε δηλώσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τον Givan Kutz, εκπρόσωπο του Κέντρου Επιχειρήσεων έκτακτης Ανάγκης.

Οι αρχές αναφέρουν ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η Stephanie Bose, διευθύντρια στο ιταλικό εστιατόριο Johnny Carino κοντά στο κατάστημα του Macy στο εμπορικό κέντρο, είπε ότι πρόλαβε και κλείδωσε αμέσως τις πόρτες στο εστιατόριο μετά από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

«Άνθρωποι φώναζαν. Αυτός ήταν έξαλλος» είπε στο Associated Press.

«Καλούμε τους κατοίκους να λάβουν σοβαρά υπόψη όλες τις προειδοποιήσεις ασφαλείας. Μείνετε κοντά στους φίλους και τους αγαπημένους σας, μέσα στα σπίτια σας. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες και, ελπίζουμε, ότι σύντομα θα έρθει και η είδηση της σύλληψης του υπόπτου», αναφέρει η τελευταία αστυνομική ανακοίνωση.

Το «Cascade Mall» είναι ένα κλειστό εμπορικό κέντρο που άνοιξε το 1990, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εμπορικού κέντρου. Διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και σινεμά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί και διαπιστώνουν πως ο κόσμος τους άλλαξε για πάντα», δήλωσε ο Στιβ Σέξτον δήμαρχος του Burlington (είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην πολιτεία των ΗΠΑ Βερμόντ και έδρα της κομητείας του Chittenden County).

Ο Michael Knutson, επίκουρος ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του Σιάτλ FBI, είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να… δείχνουν τρομοκρατία.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ένας άνδρας μαχαίρωσε 10 άτομα σε ένα άλλο εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα πριν πυροβοληθεί και εν τέλει σκοτωθεί, από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Πληροφορίες από NBC και Boston.com

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

Zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης