Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη γερμανική πόλη Κέμνιτς λόγω υποψιών που προέκυψαν για προετοιμασία επίθεσης με εκρηκτικά, σύμφωνα με την αστυνομία της Σαξονίας.

Η αστυνομία της Σαξονίας αναζητεί έναν 22χρονο Σύρο, ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης και συνέλαβε τρία άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεσηΟι Αρχές της περιοχής ανακοίνωσαν ότι αναζητούν έναν Σύρο, 22 ετών, ύποπτο για σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζαμπίρ Αλμπάκρ, είναι γεννημένος τον Ιανουάριο του 1994 με καταγωγή από τη Συρία και ήταν υπό παρακολούθηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Κολωνίας καθώς φέρεται να έχει διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις.

Πιθανολογείται ότι σχεδίαζε επίθεση σε γερμανικό αεροδρόμιο, ενώ νωρίτερα, όπως αναφέρει το Reuters, o ύποπτος κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν, και στο οποίο βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από εκρηκτικά (εκατοντάδες γραμμάρια εκρηκτικής ύλης), και να διαφύγει της σύλληψης.

Η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Αλμπάκρ που φέρεται την τελευταία φορά που εθεάθη να φορούσε μαύρη μπλούζα με κουκούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με το RT.com, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων (δύο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κέμνιτς, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί από τις Αρχές και ενός στο κέντρο της πόλης) που φέρονται να είναι συνεργοί του Αλμπάκρ. 

Οι φωτογραφίες του Τζαμπίρ Αλμπάκρ που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός». Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι εκκένωσε κτήριο. «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτήριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές αρχικά δεν είχαν δώσει στοιχεία για το είδος της απειλής, ωστόσο είχαν ζητήσει από τους κατοίκους της πόλης να μη βγουν από τα σπίτια τους γιατί υπάρχει κίνδυνος, ενώ σύμφωνα με το RT, είχαν κάνει έκκληση στους κατοίκους να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο.

Δείτε εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση:

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης