Τύχη- βουνό είχε ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος όταν αποφάσισε να ανακαινίσει μια παλιά τράπεζα για να στήσει εκεί το νέο του εστιατόριο, ανακάλυψε έναν αμύθητο θησαυρό στο υπόγειο!

Ο Τζέιμι είχε εντοπίσει εδώ και καιρό το κτήριο που κάποτε στέγαζε μια τράπεζα και θεώρησε πως αποτελούσε το ιδανικό σημείο για να ανοίξει το νέο του εστιατόριο στο Μάντσεστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν όμως ξεκίνησαν τα κατασκευαστικά έργα, οι εργάτες εντόπισαν σε ένα από τα υπόγεια του κτιρίου ένα δωμάτιο γεμάτο με τραπεζικές θυρίδες και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Sun», παρά τις προσπάθειες της τράπεζας της Αγγλίας να εντοπίσει τους δικαιούχους των θυρίδων, αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι οι θυρίδες ανοίχτηκαν με τρυπάνι. Το δε περιεχόμενό τους ανήκει πλέον στον Όλιβερ…

Τι υπήρχε, όμως, μέσα στις θυρίδες; «Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς», απαντά ο ίδιος ο Τζέιμι. «Ακόμα και ένα όπλο βρήκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, οι θυρίδες «έκρυβαν» χρυσά αντικείμενα, νομίσματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, καθώς και παλιές μπομπίνες με σπάνιες ηχογραφήσεις των New Order και Joy Division, η αξία των οποίων θεωρείται ανεκτίμητη.

Πηγή: iefimerida.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης