Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στο Κομπανί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 07:18
Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στο Κομπανί
Στελέχη του αμερικανικού στρατού μετέβησαν την Πέμπτη στην πόλη Κομπανί στο βόρειο τμήμα της Συρίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές εν όψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Χαλιφάτο: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επισήμανε στο πρακτορείο μία πηγή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας.

Ένας ακτιβιστής στο Κομπανί, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών στο Κομπανί «τις τελευταίες ώρες».

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».

Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στο Κομπανί» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 07:18