Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι συναντήθηκαν σήμερα στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας για να συζητήσουν την επιστροφή λειψάνων Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Πόλεμο της Κορέας (1950-53), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο επαναπατρισμός των λειψάνων προβλέπεται σε μια τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στο μεθοριακό χωριό της Πανμουντζόμ, στη λεγόμενη αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Τρία οχήματα των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, που έφεραν σημαιάκια των Ηνωμένων Εθνών, εθεάθησαν να κινούνται προς τα σύνορα νωρίτερα σήμερα, ανέφερε το Yonhap. Αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών (UNC) δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αν και έχουν γίνει προετοιμασίες για τις σημερινές συνομιλίες.

Οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν περίπου 100 ξύλινα φέρετρα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη τον περασμένο μήνα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφερθούν τα λείψανα, σύμφωνα με το Yonhap.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης