Αντιπροσωπεία Αμερικανικών αξιωματικών θα επισκεφτούν αυτή την εβδομάδα την Άγκυρα για να συναντηθούν με Τούρκους ομολόγους τους με θέμα συνομιλιών το συντονισμό στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Άγκυρα ότι ο συντονισμός Τουρκίας-ΗΠΑ στη Συρία δεν περιορίζεται σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τα αμερικανικά στρατεύματα προετοιμάζονται για την αποχώρησή τους από τη Συρία, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καλίν σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει οπισθοχώρηση ή επιβράδυνση στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί στενά με την Ρωσία στη Συρία, ιδιαίτερα στις ενέργειες ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
Συμπλήρωσε ότι ο Ερντογάν δήλωσε «με απόλυτη σαφήνεια» στον Τραμπ ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» PYD/YPG για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, τονίζοντας ότι η απόφαση για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ήρθε ως αποτέλεσμα των πειστικών επιχειρημάτων που έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης