Σταθερή κρίνεται η κατάσταση του προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού στη Γαλλία αργά το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρίσι για να γίνουν πρόσθετες εξετάσεις μετά από σχετική σύσταση των γιατρών του» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, επικαλούμενο ιατρική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και «δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, οι γιατροί ζήτησαν πρόσθετες εξετάσεις και λίγες ημέρες ξεκούρασης », είπε επίσης η ίδια ιατρική πηγή.

Νωρίτερα ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικής Ιατρικής (NMSC), καθηγητής Ρασίντ Μπουγκχερμπάλ, είχε μιλήσει για «παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο χωρίς επακόλουθα» που υπέστη ο αρχηγός του κράτους της Αλγερίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν είναι από ιατρικής άποψης βαρύ συμβάν και διαβεβαίωσε ότι δεν προκαλεί καμία ανησυχία για την υγεία του προέδρου της Αλγερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αρχικές εξετάσεις έχουν ήδη γίνει στον εξοχότατο πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα συνεχιστούν οι εξετάσεις », πρόσθεσε ο καθηγητής Μπουγκχερμπάλ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αμπντελμαλέκ Σελάλ που βρέθηκε στην πόλη Μπεάγια 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, επιβεβαίωσε ότι το ιατρικό πρόβλημα του Μπουτεφλίκα δεν είναι σοβαρό.

«Πριν από λίγες ώρες, ο πρόεδρος είχε μια μικρή ενόχληση και εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή», δήλωσε ο Σελάλ ο οποίος μάλιστα δεν συντόμευσε την περιοδεία του.

Ο 76χρονος Μπουτεφλίκα εξελέγη επικεφαλής του κράτους, το 1999, επανεξελέγη τον Απρίλιο του 2004, καθώς επίσης και τον Απρίλιο του 2009.Δεν έχει όμως αποσαφηνίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη προεδρική θητεία το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Εγκεφαλικό υπέστη ο Πρόεδρος της Αλγερίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 01:05

Επιβαρυμένη η υγεία του Προέδρου της Αλγερίας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2013, 23:42

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης