Σύμφωνα με νεότερες πληροφορείς της «Ζούγκλας» από τα δίκτυα πληροφόρησης της Τουρκίας ανακοινώθηκε επισήμως η σταδιακή μετακίνηση σεισμοπαθών από τις περιοχές που έχουν πληγεί στη Νότια Τουρκιά προς τα μεγάλα τουριστικά κέντρα της τουρκικής ακτογραμμής στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη έχουν βρεθεί 150 χιλιάδες κλίνες στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και 100 χιλιάδες κλίνες στα ξενοδοχεία του Τσεσμέ απέναντι από την Χίο. Επίσης, κλείστηκαν 150 χιλιάδες κλίνες στα ξενοδοχεία της Αττάλειας. Αναμένεται στις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν και οι δυνατότητες στέγασης σεισμοπαθών και σε άλλα τουριστικά κέντρα της δυτικής ακτογραμμής της Τουρκίας. Ήδη οι αριθμοί οι οποιοι ανακοινώθηκαν καταδεικνύουν και το μέγεθος της ανάγκης στέγασης σεισμοπαθών που αντιμετωπίζει η Τουρκία αυτή τη στιγμή. Επισημαίνεται πως οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Στα ημιορεινά και πεδινά της κεντρικής – νότιας Τουρκίας επικρατεί δριμύ ψύχος και σε ορισμένες περιοχές χιονίζει. Πρέπει να σημειωθεί τέλος πως αντίστοιχες ανάγκες πρέπει να έχουν εμφανιστεί ήδη και στη Βόρεια Συρία η οποία ως γνωστόν βρίσκεται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση. Απλά τα δίκτυα ενημέρωσης δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά στη Συρία όσο στη Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται επίσης, πως τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μία ολοένα και αυξανόμενη οργή πολιτών η οποία εκφράζεται με διάφορους τρόπους κυρίως δε καταγγέλλοντας πως ενώ ήταν γνωστό πως αυτή η περιοχή της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σεισμογενής, εντούτοις δεν είχε αναληφθεί κανένα μέτρο. Οι δε συντελεστές δόμησης δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές κατασκευαστικές ανάγκες στην περιοχή αυτή, ενώ όπως κατηγορηματικά καταγγέλλεται, ούτε οι εφιστάμενες προδιαγραφές είχαν γίνει σεβαστές από τους κατασκευαστές με αποτέλεσμα να γκρεμίζονται οι πολυκατοικίες σαν χαρτόκουτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης