Σε αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου προχώρησε το Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν καλύτερα ποιος βλέπει τις δημοσιεύσεις τους.

Όπως μεταδίδουν οι FT, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο επιτρέπει από την Πέμπτη στους νέους χρήστες να μοιράζονται δημοσιεύσεις μόνο με τους φίλους τους. Ειδικότερα για κάθε νέο χρήστη δεν θα είναι προεπιλεγμένη η επιλογή «δημόσια» (public) αλλά η επιλογή «φίλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 1,3 δισ. υφιστάμενοι χρήστες του Facebook θα έχουν την επιλογή ενός «check-up» απορρήτου για να τους διευκολύνει να αλλάξουν πιο εύκολα τις πολύπλοκες ρυθμίσεις.

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να μοιράζεται δημοσιεύσεις με όλους όταν θέλει να τις μοιραστεί μόνο με φίλους, παρά το αντίθετο» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Ο Marc Rotenburg, εκτελεστικός διευθυντής του Electronic Privacy Information Center που υπέβαλλε την αρχική αγωγή για τις δημόσιες δημοσιεύσεις (public sharing), επέκρινε την νέα πολιτική του Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανακοίνωση του Facebook δεν είναι παρά ένας αντιπερισπασμός και δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των χρηστών για την ιδιωτικότητα» σημείωσε ο κ. Rotenburg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης