Οι δυο πολυεθνικές – κολοσσοί, η Coca Cola και η Pepsi, οι οποίες εκπροσωπούν το 90% της αγοράς αναψυκτικών, αλλάζουν τη συνταγή των αναψυκτικών για να αποφύγουν να βάλουν μια σήμανση περί καρκινογόνου ουσίας στο μπουκάλι τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η νέα «συνταγή» αφορά μικρότερη περιεκτικότητα της χρωστικής 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4MI), μια χημική ουσία την οποία η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει προσθέσει στη λίστα με τις καρκινογόνες ουσίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της American Beverage Association, η συγκεκριμένη χημική ουσία έχει συσχετιστεί με καρκίνο σε πειραματόζωα, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με τον FDA (τον αμερικανικό ΕΟΦ), ένας άνθρωπος πρέπει να πιει 1.000 κουτάκια αναψυκτικού την ημέρα για να πάρει την ίδια δόση της χημικής ουσίας με αυτή που δόθηκε στα πειραματόζωα.

Οι εκπρόσωποι της Coca Cola δήλωσαν ότι παρότι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί αυτή την αλλαγή, εντούτοις προβαίνουν σε αυτήν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μπει μια επιστημονικά αβάσιμη σήμανση στα προϊόντα τους.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης