Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στη Λιβύη διαπιστώνει η Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 15:37
Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στη Λιβύη διαπιστώνει η Μόσχα

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνει ότι στη Λιβύη άλλαξε ο συσχετισμός των δυνάμεων χάρη στην έξωθεν μαζική βοήθεια, ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία, καθώς οι εχθροπραξίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η συνέχιση της κρίσης εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της.

«Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε online διάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας.

«Παράλληλα» είπε η Ζαχάροβα «η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε τη στιγμή που τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στη μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί τη Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 15:55