Ακυρώθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ οργίστηκε με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Η Φέκτερ νωρίτερα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση των υπουργών Οικονομικών να ενισχύσουν στα 800 δισεκατομμύρια τους πόρους του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ συνήθως τις αποφάσεις της συνόδου ανακοινώνει ο Γιούνκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας αυτής της κίνησης ο πρόεδρος του Eurogroup διέκοψε οργισμένος μία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Ο Γιούνκερ αποφάσισε να τερματίσει νωρίτερα τη συνάντηση και βγήκε οργισμένος από την αίθουσα.
«Δεν είναι δυνατό να λάβουμε απόφαση. Η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου», δήλωσε ο ίδιος καθώς έφευγε από το κτίριο όπου γινόταν η συνάντηση.

«Δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γιατί η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αποφάσεις», είπε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους την ώρα που περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η Αυστριακή υπουργός στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Γιούνκερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης