Η χρεοκοπημένη γερμανική αεροπορική εταιρία Air Berlin ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων σήμερα καθώς μεγάλος αριθμός πιλότων δήλωσε ασθένεια, γεγονός που απειλεί την ύπαρξή της και πλήττει τις πιθανότητες να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς αναζητά επενδυτές για μέρος των δραστηριοτήτων της.

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Ίφερτ, σε σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρίας, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρία, περίπου 200 πιλότοι, κυρίως κυβερνήτες, δήλωσαν ασθένεια. Ωστόσο, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες και ότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αναχωρήσεις στην ιστοσελίδα της Air Berlin, ακυρώθηκαν πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολονίας. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περίπου 9.000 επιβάτες σήμερα το πρωί, με την εταιρία να τους ζητά μέσω του Facebook να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια και να αναμένουν οδηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην την στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την απόφαση να λαμβάνεται πιθανώς ακόμα και στις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης