Πτήση από τη Γερμανία στο Αφγανιστάν με την οποία θα απελαύνονταν αρκετοί Αφγανοί και σχεδιαζόταν να εκτελεστεί χθες Τρίτη ακυρώθηκε, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι αιτούντες άσυλο που επρόκειτο να επαναπατριστούν με την πτήση αυτή, που είχε προορισμό την Καμπούλ, μεταφέρθηκαν πίσω στο Μόναχο μετά την ακύρωση της πτήσης από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας προς την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κατά τις πηγές του dpa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση της ακύρωσης, ούτε της αιτίας.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στην Καμπούλ σε δύο βομβιστικές επιθέσεις κοντά στο σπίτι του Αφγανού υπουργού Άμυνας, τις οποίες ακολούθησαν και στις δύο περιπτώσεις σφοδρά πυρά.

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές της Γερμανίας απελαύνουν αφγανούς πρόσφυγες, κυρίως άνδρες που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα ή θεωρείται πως εγείρουν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Οι εξαναγκαστικοί επαναπατρισμοί, ήδη πολύ αμφιλεγόμενοι, απασχολούν ξανά τον δημόσιο διάλογο στη χώρα αφότου οι ΗΠΑ και το NATO άρχισαν να αποσύρουν οριστικά τα στρατεύματά τους από την ασιατική χώρα έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου, διαδικασία που πλέον έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολονότι στελέχη κυρίως των Πρασίνων και του κόμματος Die Linke («Η Αριστερά») χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις απελάσεις αυτές εν μέσω της κλιμάκωσης της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι Ταλιμπάν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει την πρακτική αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης