Ακυρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας στη Σεούλ λόγω του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 17:23
 Ακυρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας στη Σεούλ λόγω του κορωνοϊού

Ο κορωνoϊός συνεχίζει να επηρεάζει τον κόσμο της μόδας. Με την τωρινή έξαρση της ασθένειας, που συμπίπτει με τις προγραμματισμένες Εβδομάδες Μόδας σε όλο τον κόσμο, που ξεκίνησαν στο Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου, ορισμένοι σχεδιαστές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ή να διοργανώσουν τις επιδείξεις μόδας χωρίς κοινό.

Με τη Σαγκάη να ανακοινώνει ότι θα αναβάλει την Εβδομάδα Μόδας λόγω της ασθένειας την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποιήθηκε ότι και η Σεούλ θα ακυρώσει την επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου.   

Ορισμένοι σχεδιαστές αποσύρθηκαν από την εξαήμερη εκδήλωση και χθες (24 Φεβρουαρίου) έγινε γνωστό ότι ολόκληρη η Εβδομάδα Μόδας ακυρώνεται, με επίσημη δήλωση της μητροπολιτικής κυβέρνησης της Σεούλ.   

"Εμείς αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020 και να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόφαση σε λίγες μέρες" αναφέρεται στη δήλωση.   

Συνολικά 36 σχεδιαστές επρόκειτο να επιδείξουν τη δουλειά τους και τεράστιος αριθμός αγοραστών και συντακτών μόδας θα ταξίδευαν στην κορεατική πόλη. «Θα αναζητηθούν τρόποι υποστήριξης και βοήθειας των σχεδιαστών μόδας στην Κορέα φιλοξενώντας άλλες διεθνείς εκδηλώσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.   

Η Εβδομάδα Μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 17:23