Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως το σενάριο προσάρτησης όπως στην περίπτωση της Κριμαίας είναι φρικτό, και πως αυτό είναι ενάντια στο συμφέρον τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και της Τουρκίας.

«Αυτό είναι ένα σενάριο που θα διαλύσει την `ΤΔΒΚ`. Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του `τ/κ λαού`», είπε ο κ. Ακιντζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως ότι είπε στην εφημερίδα Guardian είναι παρόμοιο με αυτά που είπε στις 5 Φεβρουαρίου.

Χαρακτήρισε αβάσιμους τους λόγους της επίθεσης κατά αυτών που λέει. «Το θέμα δεν είναι πολύπλοκο, είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι Τ/κ δεν θέλουν να γίνουν μειονότητα της ε/κ πλευράς ή να ζήσουν με μια διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.

Επεσήμανε πως η κοινωνία δεν αγκαλιάζει την πιθανότητα μια προσάρτησης, και πως το κύριο είναι το ψευδοκράτος να μετατραπεί σε μια από τις ισότιμες συνιστώσες πολιτείες και να λάβει μια σεβαστή θέση υπό μια ομόσπονδη στέγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί. Μια τέτοια Κύπρος με τον βορρά και τον νότο της, θα καταστεί φιλική προς την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος όλων», σημείωσε.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε πως η πολιτική ότι “η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική” αποτελεί ένα σλόγκαν της δεκαετίας του 50.

«Δεν αφορά την πραγματική κατάσταση. Υπάρχουν διαφορετικές κοινότητες που ζουν στην Κύπρο και η αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής δομής στην οποία να ζήσουν ειρηνικά συνεχίζεται», ανέφερε.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης