Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τη φωτογραφία του 16χρονου που το απόγευμα της Πέμπτης έβγαλε ένα ημιαυτόματο 45άρι και άρχισε να πυροβολεί σε λύκειο της Σάντα Κλαρίτα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον σερίφη και τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τους πυροβολισμούς επλήγησαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Henry Mayo, μία κοπέλα 16 ετών και ένας 14χρονος έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης

Εκτός από τους δύο μαθητές που σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης είναι μαθητής στο λύκειο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. 

«Αφού έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του» είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του» πρόσθεσε ο πράκτορας του FBI Πολ Ντέλακορτ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Πιστεύουμε αυτήν τη φορά ότι είναι μόνο ένας ύποπτος, αλλά κάνουμε εντατική έρευνα παντού» ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της Σάντα Κλαρίτα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης