Η εγχώρια αεροπορική κίνηση στην Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως μέσα σε 10 χρόνια, σύμφωνα με την Πρόβλεψη Παγκόσμιας Αγοράς από την Airbus που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Ενώ οι παραδοσιακές αγορές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι η μηχανή που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη τα επόμενα 20 χρόνια» δήλωσε ο Τζον Λίχι, ο επιχειρησιακός διευθυντής και επικεφαλής πελατών της Airbus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κίνα σύντομα θα γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αερομεταφορών και μαζί με τις αναδυόμενες οικονομίες, την περαιτέρω συγκέντρωση του πληθυσμού και τη δημιουργία πλούτου, όλα αυτά θα βοηθήσουν να τροφοδοτηθεί η ισχυρή αύξηση της αεροπορικής κίνησης».

Η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 4,5% τον χρόνο τις επόμενες δύο δεκαετίες, δημιουργώντας την ανάγκη για περισσότερα από 33.000 νέα αεροσκάφη χωρητικότητας άνω των 100 θέσεων, προέβλεψε η Airbus. Έως το 2035, ο παγκόσμιος στόλος αεροσκαφών θα διπλασιαστεί σε σχεδόν 40.000 αεροσκάφη, από τα 19.500 που υπάρχουν σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης