Η κατάρρευση των τεχνολογικών συστημάτων το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην Αϊόβα προκάλεσε σύγχυση μεταξύ των προεκλογικών επιτελείων των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενθαρρύνοντας όσους πόνταραν πολιτικά στην αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των τοπικών συνελεύσεων κατά τον πρώτο προκριματικό γύρο για το 2020, σχολιάζει το POLITICO.

Τα αποτελέσματα δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ), ενώ τα προεκλογικά επιτελεία δύο υποψηφίων δήλωσαν στο POLITICO ότι, μετά από τηλεδιασκέψεις με το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αϊόβα, δεν αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων νωρίτερα από το πρωί της Τρίτης (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των επιτελείων εξελίχθηκε σε πρόκληση, καθώς ένας βοηθός ενός υποψηφίου δήλωσε ότι το κόμμα «κρέμασε τις προεκλογικές εκστρατείες» όταν δέχθηκε πιέσεις για τη γνωστοποίηση της ώρας δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων.

«Μαζεύουν τα πρόχειρα αποτελέσματα με τα χέρια» δήλωσε ένας σύμβουλος ενός υποψηφίου του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών. Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι ποσοστό μόλις 35% των αποτελεσμάτων έχουν ενσωματωθεί και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Στην ουσία δεν έχουν επιβεβαιωμένα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Έτσι δεν θα μάθουμε τίποτα μέχρι κάποια ώρα την Τρίτη» παρατήρησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε κάποια ένδειξη για το πώς θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα» δήλωσε η Ανίτα Νταν, υψηλόβαθμη σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι, όπως και άλλα προεκλογικά επιτελεία, γι΄ αυτά που είναι ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσουν. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Πρόκειται για ολική κατάρρευση» πρόσθεσε η ίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης