Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε ιδιωτική περιοχή στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Λίμα, στο Περού.

Με τη χρήση δακρυγόνων και γκλοπ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο είχε εισβάλει, την Τετάρτη, μέσα στην έκταση, υποστηρίζοντας ότι ήταν εγκαταλελειμμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δικαστήριο έκρινε παράνομη τη συγκεκριμένη ενέργεια, δίνοντας εντολή για την άμεση εκκένωση της περιοχής.

Δείτε το video…

Εκτιμάται ότι περίπου 2.500 άνθρωποι βρίσκονταν σε τμήματα της Βεντανίγια, παραγκούπολης η οποία εκτείνεται σε 70 στρέμματα και είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα για τον πρόεδρο της χώρας, Ollanta Humala, είναι συνεχή τους τελευταίους μήνες, με τη δημοτικότητά του να βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση, λόγω μιας σειράς αποφάσεων που προωθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την εκμετάλλευση του πλούσιου ορυκτού πλούτου που υπάρχει στο υπέδαφος. Τον γύρο του κόσμου είχαν κάνει πριν από μερικές εβδομάδες οι εικόνες από μαζικές διαδηλώσεις αυτοχθόνων σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ζητούσαν τη ματαίωση σχεδίων για τη δημιουργία ορυχείων κοντά στα σπίτια τους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Πεδίο μάχης έξω από ορυχείο στο Περού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 07:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης