Ένα αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε πρόσφατα στην Αλάσκα. Μία γυναίκα με καταγωγή από τις ΗΠΑ κατηγορείται ότι οργάνωσε τον φόνο της «καλύτερής» της φίλης, καθώς άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτύου τής έταξε 9 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που εξιχνίασαν την υπόθεση, η Ντενάλι Μπρέμερ, 18 ετών, που ζει στην Αλάσκα, «στρατολογήθηκε» από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών, για να δολοφονήσει τη νεαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός, ο οποίος ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και συνήψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω διαδικτύου.

Ντενάλι Μπρέμερ
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα, και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του.

Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία δωδεκάχρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».

Ντάριν Σιλμίλερ

Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ’ ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης