Συνολικά 3.700 επιβάτες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο είναι σε καραντίνα εδώ και δύο εβδομάδες στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία. Έως αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 1.120 άτομα και εντοπίστηκαν 355 κρούσματα κορωνοϊού. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κινούνται ελάχιστα στους κοινόχρηστους χώρους και τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ανάμεσα στους επιβάτες είναι και δύο Έλληνες, οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχουν νοσήσει και περιμένουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης του επαναπατρισμού τους. «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, όλοι οι επιβάτες του πλοίου θα κάνουν τεστ ώστε να αποδειχθεί ποιοι έχουν νοσήσει από τον ιό. Εκείνοι που δεν έχουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού θα μπορέσουν να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο.

Προτεραιότητα  στην αποβίβαση θα δοθεί σε όσους δεν είναι θετικοί στον ιό και είναι άνω των 70 ετών.

Επίσης όσοι μοιράστηκαν δωμάτιο με κάποιον που τελικά απεδείχθη θετικός στον κορωνοϊό υποχρεωτικά θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και, εάν είναι αρνητικοί, τότε θα αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί θετικοί στον κορωνοϊό

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 40 Αμερικανοί που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Αυτοί θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία της Ιαπωνίας, ενώ οι υπόλοιποι Αμερικανοί επιβάτες θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Στους 1.765 οι νεκροί – Άλλοι 100 πέθαναν σε μία ημέρα

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έγινε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 1.760 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των θυμάτων από τον  ιό να ανέρχεται στους 1.765. Μόνο την Κυριακή, πέθαναν 100 άτομα από την ασθένεια. Παράλληλα βρέθηκαν άλλα 2.048 κρούσματα, φτάνοντας τον αριθμό τους, μόνο στη Κίνα, στα 70.548.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης