Tα κίνητρα του δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους σε πανεπιστήμιο στις δυτικές ΗΠΑ παραμένουν έως αυτήν την ώρα άγνωστα, ενώ τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλίνουν στο ότι επρόκειτο για έναν κλειστό και λιγομίλητο άνθρωπο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες «από πόρτα σε πόρτα, επιθεωρεί τις συνοικίες προκειμένου να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τρομακτική ενέργεια» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Ντάγκλας Τζον Χάνλιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήγαν στο σπίτι του δράστη. Όμως για μία ακόμη φορά είναι πολύ νωρίς να πούμε ποια ήταν τα κίνητρά του», συνέχισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σε μια άκρως ασυνήθιστη ενέργεια, ο σερίφης αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του δράστη, που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στον τόπο του εγκλήματος.

«Δεν θέλω να δοξαστεί το όνομά του. Δεν θέλω να εκθειάσω τον σκοπό του» είπε χαρακτηριστικά στο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Κρις Χάρπερ Μέρσερ, νεαρό άνδρα ηλικίας 26 ετών. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι πηγές των δυνάμεων επιβολής της τάξης επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του δράστη.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, καθώς ήταν «οπλισμένος σαν αστακός» και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών, ο σερίφης απάντησε «αυτό είναι σωστό».

Δεν επιβεβαίωσε εντούτοις τις μαρτυρίες ότι ο δράστης είχε ζητήσει από τους φοιτητές να του πουν εάν ήταν χριστιανοί προτού τους σκοτώσει, τον έναν μετά τον άλλο, στην τάξη τους.

Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο διαμέρισμα του 26χρονου και τοποθέτησε κίτρινη κορδέλα ασφαλείας.

Η Μαίρη Μουρ, 57χρονη νοσηλεύτρια, η οποία ζει στο διαμέρισμα ακριβώς επάνω από εκείνο του Μέρσερ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αισθάνεται «σοκαρισμένη, συγκλονισμένη» όταν σκέφτεται ότι κατοικούσε δίπλα από τον δράστη ενός μακελειού.

Άλλοι γείτονες περιέγραψαν τον Χάρπερ στην εφημερίδα New York Times ως έναν νεαρό άνδρα αγχώδη και λιγομίλητο, ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του. Κάθε ημέρα ντυνόταν με τον ίδιο τρόπο: στρατιωτικά άρβυλα, παντελόνι παραλλαγής και λευκό μπλουζάκι.

«Δεν επρόκειτο για έναν πολύ φιλικό άνθρωπο», επισήμανε μία από τις γειτόνισσές του, η Μπρόντε Χαρτ. «Δεν ήθελε καμία σχέση με κανέναν άνθρωπο», τόνισε.

Σε φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε σε λογαριασμό που φέρεται να ανήκει στον ύποπτο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης MySpace, ένας νεαρός άνδρας με ξυρισμένο το κεφάλι και μαύρα γυαλιά κοιτάει επίμονα την κάμερα ενώ κρατά ένα πυροβόλο.

Ένας άνδρας εξάλλου που συστήθηκε ως Ιάν Μέρσερ, πατέρας του δράστη, είπε σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στο Λος Άντζελες τη νύχτα: «Είναι μια ολέθρια ημέρα, ολέθρια για εμένα και την οικογένειά μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης