Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, όχι μακριά από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης