Άγκυρα: Επτά Κούρδοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 05:09
Άγκυρα: Επτά Κούρδοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, στις οποίες σκοτώθηκαν επτά Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, που φέρονται να προετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον τουρκικών βάσεων, υποστήριξε το τουρκικό γενικό επιτελείο μέσω Twitter.

Στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Τρίτης καταστράφηκαν κρησφύγετα και αποθήκες όπλων των ανταρτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Τουρκία κλιμακώνει τους τελευταίους μήνες τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, ειδικά στην περιοχή του όρους Καντίλ. Η Άγκυρα απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο Καντίλ, όπου οι τουρκικές Αρχές θεωρούν πως βρίσκονται ανώτερα στελέχη του PKK.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, αφότου το PKK πήρε τα όπλα κι άρχισε να διεξάγει ανταρτοπόλεμο το 1984. Το ένοπλο κίνημα χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από τις Αρχές στην Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 05:11