Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές τη φωτογραφία του 63χρονου υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Νάσβιλ στο Τενεσί ανήμερα των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για τον Άντονι Κουίν Γουόρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε όταν έγινε η έκρηξη, που κονιορτοποίησε το τροχόσπιτό του και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις και δεκάδες σπίτια στην πόλη. Ιατροδικαστές του FBI συνέκριναν ανθρώπινους ιστούς που ανασύρθηκαν στον τόπο της καταστροφής με δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στο σπίτι του Άντονι Γουόρνερ στην κοντινή πόλη Άντιοκ το Σάββατο και επαλήθευσαν ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας ονόματι Άντονι Γουόρνερ ήταν ο βομβιστής, ότι ήταν παρών όταν εξερράγη η βόμβα και σκοτώθηκε» ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντόναλντ Κόχραν, στο Τενεσί. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου αστυνομικοί και δικαστικοί τόνισαν πως είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουν σχετικά με τα κίνητρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γουόρνερ να ήταν παρανοϊκός με το δίκτυο 5G, καθώς η έκρηξη συνέβη κοντά σε κτήριο της AT&T, όπου λειτουργούσε κέντρο μεταγωγής προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον εγκατεστημένο σε αυτό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, αλλά και στο ιστορικό κέντρο του Νάσβιλ, πρωτεύουσας της μουσικής κάντρι στις ΗΠΑ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης