Την επιβολή ενός τρίτου «σκληρού lockdown» στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου, αλλά, ταυτόχρονα, την πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, επιβεβαιώνοντας φήμες και πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από το βράδυ της Πέμπτης.

Της ανακοίνωσης του καγκελαρίου είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη, ως προς νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, και των κυβερνητών των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων, ενώ από τις 26 του μήνα τα μέτρα θα σκληρύνουν εκ νέου.

Το νέο «σκληρό lockdown» προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθ`όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.), με τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Η πρόγνωση για όλη την Ευρώπη είναι «δραματική» τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί για την Αυστρία είναι αυτή την στιγμή «σταθεροί», αλλά σε ορισμένα από τα ομόσπονδα κρατίδια είναι εκρηκτικοί, ο ίδιος υπολογίζει μια επιστροφή στην «κανονικότητα» το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ επισήμανε ότι «έπειτα από διεξοδικές διαβουλεύσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με εμπειρογνώμονες και τους κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων», υπήρξε συμφωνία για την λήψη αυτών των μέτρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης