Ξεπέρασαν ήδη τα 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα, στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) ανέρχονταν σε 30.200, έχοντας αυξηθεί μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατά 520 – και από αυτά τα 340 βρίσκονται στη Βιέννη – με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να είναι 3.705.

Η κατά 520 αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σημαίνει ότι παρόμοια ημερήσια υψηλή αύξηση είχε καταγραφεί τελευταία στην Αυστρία στις 2 Απριλίου, συγκεκριμένα 577 νέα κρούσματα, ενώ η απόλυτα υψηλότερη ημερήσια αύξηση με πάνω από 1.000 κρούσματα (1.074) ήταν στις 27 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, 170 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα με κορωνοϊό σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 28 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι ανέρχονται σε 729, ενώ 25.629 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, και έχουν διενεργηθεί έως τώρα 1.276.477 διαγνωστικά τεστ.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέοι αριθμοί θα υποβληθούν σε ανάλυση, και αποφασιστικής σημασίας θα είναι η απάντηση στο εάν πρόκειται για μία μοναδική «κορύφωση», έπειτα από μία μακρά σταθεροποίηση, ή για μία ανοδική τάση, ενώ οριστική εξήγηση θα δώσουν οι αριθμοί των επόμενων ημερών.

Τις εξελίξεις θα εξετάσει κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της την Πέμπτη και η Επιτροπή του αποκαλούμενου Συστήματος Φωτεινού Σηματοδότη, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, καταγράφοντας την κατά τόπο κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, κατά βαθμό επικινδυνότητας (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας – ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συγκυβερνούν στην Αυστρία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ήταν αναμενόμενο ότι με τον Σεπτέμβριο και τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μία επιτάχυνση της πανδημίας και τώρα είναι μία αποφασιστική φάση.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι έχει οριστικοποιηθεί ο δωρεάν εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όλους τους Αυστριακούς, ωστόσο τόνισε επανειλημμένα ότι πρόθεση είναι η κατά το δυνατόν απρόσκοπτη πρόσβαση στο εμβόλιο, διευκρινίζοντας πως για τις λεπτομέρειες θα υπάρξει διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης