Με τον σημερινό εμβολιασμό του, ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Χάιντς Φάσμαν είναι το πρώτο μέλος της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, το οποίο εμβολιάζεται κατά του νέου κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από το υπουργείο Παιδείας στη Βιέννη, ο 65χρονος Χάιντς Φάσμαν εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε ιατρείο στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, όπου αυτή την περίοδο γίνονται εμβολιασμοί σε ανθρώπους με έτος γέννησης 1955 και αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι εξαιρετικά ανακουφισμένος, επειδή ο εμβολιασμός είναι απλά ένα μικρό τσίμπημα, που όμως έχει μεγάλα αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι «με τον εμβολιασμό δημιουργούμε τον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα που τόσο λείπει σε όλους μας».

Ο Χάιντς Φάσμαν, καλώντας τους εκπαιδευτικούς που έχουν το ραντεβού εμβολιασμού μπροστά τους να το πραγματοποιήσουν, τόνισε πως «με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προστατεύετε τη δική σας υγεία, αλλά συμβάλλετε επίσης σε ένα ασφαλές σχολείο, το οποίο κατόπιν θα μπορεί τελικά να λειτουργήσει και πάλι κανονικά».

Ο ίδιος, απευθυνόμενος ως υπουργός Επιστημών σε ανθρώπους που είναι ακόμη διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, επισήμανε ότι «ο κίνδυνος ενός εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερος από τον κίνδυνο μίας νόσου κορωνοϊού, με συχνά βαριές συνέπειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης