Σε «μόνον» 469 ανέρχονται σήμερα, στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) οι νοσούντες στην Αυστρία από κορωνοϊό, έναντι των 9.200 πριν από έναν μήνα, την 1η Απριλίου, όταν καταγραφόταν μία κορύφωση της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού Υπουργείου Υγείας, στις αρχές Μαΐου υπήρχαν ακόμη 1.800 άνθρωποι οι οποίοι νοσούσαν, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 16.642 κρούσματα και έχουν διενεργηθεί 451.820 διαγνωστικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 97 άνθρωποι με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού και από αυτούς οι 29 είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τους 638.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή το θέμα που απασχολεί είναι η εξέλιξη ενός εμβολίου και ποιες θα είναι οι χώρες οι οποίες θα το εφοδιαστούν πρώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχει τοποθετηθεί και ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους, που από τις 7 Ιανουαρίου συγκυβερνούν στην Αυστρία με το Λαϊκό Κόμμα του Σεμπαστιαν Κουρτς.

Ο υπουργός Υγείας είχε υπογραμμίσει ωστόσο πως «η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι ότι η κρίση είναι τόσο εμφανής, ώστε ο εμβολιασμός να πραγματοποιηθεί σε εθελοντική βάση».

Ο ίδιος, επικαλούμενος τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό του υπουργείου του, είχε ανακοινώσει πως στην πλειονότητά τους οι Αυστριακοί θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και αυτή η προθυμία τους για εμβολιασμό είναι μεγαλύτερη «από ό, τι για παράδειγμα με τη γρίπη».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Υπουργείου Υγείας, σε ποσοστό 35% οι ερωτηθέντες θέλουν να εμβολιαστούν «οπωσδήποτε», σε ποσοστό 27% «μάλλον», ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, με 25% να δηλώνουν «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης