Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Τσέχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις στην Αυστρία και η συνάντησή του στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς ματαιώθηκε βραχυπρόθεσμα, λόγω ομίχλης, όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία.

Από την πλευρά του, ο Τσέχος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του πριν το μεσημέρι ανέφερε ότι «λόγω ομίχλης, δεν θα ήταν δυνατό να απογειωθεί το αεροπλάνο πριν από τις 11:00 π.μ. και έτσι δεν θα μπορούσα να έχω επιστρέψει εγκαίρως για την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Πράγα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων (CTK), ο Αντρέι Μπάμπις άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται αρχικά από την Καγκελαρία στη Βιέννη, η οποία ανέφερε ότι αναζητείται εναλλακτική ημερομηνία.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός επρόκειτο να συζητήσει με τον Αυστριακό καγκελάριο, μεταξύ άλλων, τις αυστριακές εμπειρίες από τα τεστ κορωνοϊού στα αυστριακά σχολεία, και να επισκεφθεί το Τσεχικό Σχολείο Κομένσκι στη Βιέννη, ενώ θέμα του τσέχικου υπουργικού συμβουλίου, νωρίς το απόγευμα, είναι ο νόμος για την πανδημία και τα τεστ αντιγόνων στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει κρίσιμη κατάσταση με τους ιδιαίτερα υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Κάποια σύγχυση φέρεται να προκάλεσε το γεγονός ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις από την Πράγα μπορούσαν να απογειωθούν σήμερα το πρωί, καθώς, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του πολιτικού αεροδρομίου της Πράγας στο Ρούτσινε, Κατερίνα Παβλίκοβα, δεν υπήρξαν διακοπές στο «Αεροδρόμιο Βάτσλαβ Χάβελ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η ίδια επισήμανε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) ότι ο καιρός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κέμπελι, από το οποίο αναχωρούν τα κυβερνητικά αεροπλάνα, στο άλλο άκρο της πόλης, μπορεί να είναι διαφορετικός, ενώ εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Κέμπελι, αποφεύγοντας κάποιο σχόλιο, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της τσεχικής κυβέρνησης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης