Σε ένα ποσοστό 96% των Αυστριακών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό -και των οποίων ο αριθμός ανερχόταν σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) σε 5.560- η εξέλιξη της νόσου είναι ιδιαίτερα ήπια και βρίσκονται σε κατ΄ οίκον φροντίδα (5.279), μόνον 237 (ποσοστό 3,5%) των κρουσμάτων νοσηλεύονται και 26 (0,5%) περιθάλπονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δήλωσε το απόγευμα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη γίνεται ολοένα και περισσότερο κέντρο της πανδημίας, ήδη πάνω από 223.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μέσα στο προηγούμενο 24ωρο υπήρξε μία αύξηση των κρουσμάτων κατά 12%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστρία, στην οποία οι έως τώρα θάνατοι ανέρχονται σε 31, η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες σε έναν συνολικό αριθμό 5.560 ήταν της τάξης του 14,03%, που σημαίνει μία εκ νέου πτώση της αυξητικής τάσης που είχε καταγραφεί μέσα στις προηγούμενες ημέρες και το οποίο είναι πλέον το χαμηλότερο από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Η ημερήσια αύξηση είχε επανέλθει τα προηγούμενα 24ωρα σε ποσοστά γύρω στο 20%, σε αντίθεση με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που είχε καταγραφεί για πρώτη φορά στο τέλος της τελευταίας εβδομάδας με μόνον 15%, ενώ στις αρχές της εμφάνισης της νόσου η αυξητική τάση βρισκόταν ακόμη και στο 40%.

Στόχος του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι, όπως ο ίδιος τονίζει, το ποσοστό αυτό της ημερήσιας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί, το ταχύτερο δυνατό, σε έναν μονοψήφιο αριθμό, δηλαδή κάτω του 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, είναι να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ διάγνωσης του νέου κορωνοϊού, μέχρι και σε 15.000 την ημέρα.

Ο καγκελάριος πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή έναν ενδιάμεσο απολογισμό της επίδρασης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, που ισχύουν στην Αυστρία από την προπερασμένη Δευτέρα.

Από το σύνολο των 5.560, έως σήμερα το απόγευμα, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται και πάλι στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.396, ενώ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, που προχθές είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου, τα κρούσματα είναι 915.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια: Κάτω Αυστρία με 750 κρούσματα, Βιέννη (702), Στυρία (627), Σάλτσμπουργκ (516), Φόραλμπεργκ (407), Καρινθία (161) και Μπούργκενλαντ (89).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης