Η αυστριακή κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν την λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου και τα έως τώρα μέτρα περιορισμού της εξόδου τυγχάνουν καλής αποδοχής και τηρούνται από τον πληθυσμό, τόνιζαν το απόγευμα στη Βιέννη, οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ και Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, παρουσιάζοντας τις νέες εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, διευκρίνιζαν ότι στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να γίνει μία αξιολόγηση και ανάλογα με την έως τότε εξέλιξη να υπάρξει μία περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, όμως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κάποια σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τα κρούσματα δεν αφορούν υπερήλικες ανθρώπους, αλλά “μέσης ηλικίας”, που σημαίνει, όπως είπε, ότι έως τώρα μπόρεσε να αποφευχθεί να προσβληθούν από τον κορωνοϊό πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, και σε αντίθεση με την Ιταλία οι περισσότεροι από τους ασθενείς του Covid-19 στην Αυστρία είναι νεότερης ηλικίας και αυτό πρέπει να διατηρηθεί.

“Τώρα είναι σημαντικό να μην κάνουμε πίσω και μετά ελπίζω έντονα πως αυτό θα είναι ορατό στα στατιστικά στοιχεία μέχρι το Σαββατοκύριακο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ανακοινώνοντας ότι θέλει να γίνει προμήθεια “εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον τεστ” για την Αυστρία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα ανέρχονταν έως σήμερα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) σε 1.332, με τις εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων που έχουν διενεργηθεί έως τώρα να έχουν φτάσει τις 10.278, εννέα από τους ασθενείς έχουν θεραπευτεί, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν καταλήξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα κρούσματα, 328, ήταν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία και στο οποίο ισχύουν από προχθές μέτρα μερικής απαγόρευσης εξόδου.

Ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : ‘Ανω Αυστρία με 248 κρούσματα, Κάτω Αυστρία (216), Στυρία (171), Βιέννη (166), Φόραλμπεργκ (99), Σάλτσμπουργκ (66), Καρινθία (27) και Μπούργκενλαντ (11).

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης