Σε 16.059 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία, οι οποίοι έχουν αποθεραπευθεί έως σήμερα, έπειτα από λοίμωξη τους με τον νέο κορωνοϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί να είναι συνολικά 17.033, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, στις 20.00 τοπική ώρα το βράδυ της Κυριακής (21.00 ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό είναι 373, με τους 69 να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 12 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό στην Αυστρία έχουν φτάσει τους 652 και έχουν διενεργηθεί συνολικά 524.840 διαγνωστικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά σε ένδεκα σχολεία της Βιέννης μία έρευνα για τον νέο κορωνοϊό, σκοπός της οποίας είναι η προετοιμασία για το επόμενο σχολικό έτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι περίπου 3.000 μαθητές και οι δάσκαλοι τους, που θα συμμετέχουν σε αυτή, δεν χρειάζεται να υποστούν ένα δυσάρεστο επίχρισμα λαιμού-μύτης, αλλά απαιτείται μόνο κελάρισμα (γαργάρα) για ένα λεπτό με ένα υγρό που έχει γεύση αλατιού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βιέννης, Ρούπερτ Κοράτσα, δεν υπήρξε πρόβλημα στην εξεύρεση των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι γονείς, σε όλα τα σχολεία στα οποία προβλέφθηκε η διεξαγωγή της, αποδέχθηκαν την συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης