Μία εβδομάδα μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, την περασμένη Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, στην αποφασιστική φάση των διερευνητικών επαφών και στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων περνούν από αύριο οι διαδικασίες για το σχηματισμό της νέας αυστριακής κυβέρνησης.

Οι διαδικασίες για σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινάνε από αύριο στην Αυστρία, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Κουρτς θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επαφές με τους αρχηγούς των υπόλοιπων τεσάρρων κομμάτων που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαία μετά την διάλυση, τέλη Μαΐου, του κυβερνητικού συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του πρώην καγκελάριου και μεγάλου νικητή των εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς, με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, εξαιτίας της αποκαλούμενης “Υπόθεση Ίμπιζα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος υπό το βάρος της “Υπόθεσης Ίμπιζα” και νέων αποκαλύψεων σε βάρος του, ανακοίνωσε την πλήρη απόσυρσή του από την πολιτική, ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων εξετάζει την οριστική διαγραφή του ως μέλος του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης