Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εμποδίσει την εμφάνιση ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου» με τη Μόσχα, ανέφερε σε δηλώσεις του το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος έκανε λόγο για ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό… “O Ψυχρός Πόλεμος” πρέπει να παραμείνει στην ιστορία» υποστήριξε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας πρόσθεσε πως οι συζητήσεις της Βιέννης για την επίλυση της συριακής κρίσης πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις πολύχρονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και των αντικαθεστωτικών.

«Υπάρχουν γεγονότα αυτήν τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία, που δεν είναι μακριά από το κατώφλι ενός πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ιράν από τη μία πλευρά και ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας από την άλλη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια τέτοια έκβαση» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης