Με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης των θερινών διακοπών, ο καγκελάριος της Αυστρίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και κατά τις εβδομάδες των διακοπών και να τηρούν τους κανόνες των αποστάσεων και τα μέτρα υγιεινής.

“Ο ιός είναι μαζί μας και στις διακοπές, δεν γνωρίζει σύνορα και ως εκ τούτου και οι πιο όμορφες διακοπές μπορούν να γίνουν μία παραπλανητική παγίδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε αποψινή του ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ για μία φορά τον πληθυσμό να μην γίνει απερίσκεπτος ακόμη και στις πιο όμορφες και πιο ηλιόλουστες ημέρες του έτους, και, καθώς τους τελευταίους μήνες, η Αυστρία έχει επιτύχει πολλά και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει την πανδημία, πρέπει τώρα να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παραμείνει έτσι όπως είναι”, σημειώνει ο ίδιος.

Ο καγκελάριος επισημαίνει πως ο κίνδυνος δεν είχε τελειώσει ακόμα, οπότε πρέπει κανείς να συνεχίσει να είναι προσεκτικός, και όσο χαμηλότεροι παραμένουν οι αριθμοί λοίμωξης, τόσο λιγότερα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

“Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους στην Αυστρία όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον εάν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τον ιό”, τονίζει, προτρέποντας, ειδικότερα τους παραθεριστές στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ελαφρά αύξηση, κατά 18 νέες περιπτώσεις, παρουσίασε ο αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό στην Αυστρία, που απόψε στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) ανέρχονταν σε 1.213, με τους 77 να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι εννέα να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, έως σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα 18.789 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 681 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 691.709 διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης