Οι αρχές στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 28 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμούς αισθητά υψηλότερους από τους δύο θανάτους και τα έντεκα κρούσματα της προηγουμένης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο ημερήσιος μέσος όρος των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη, το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει πλέον μειωθεί σε λιγότερα από 33, σημείωσαν οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτεύουσα της Βικτόριας παραμένει υπό αυστηρό lockdown ως την 28η Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα θα αρθούν εάν ο ημερήσιος μέσος όρος παραμείνει κάτω από τα 50 κρούσματα μέχρι τότε.

Στη Βικτόρια καταγράφεται σχεδόν το 90% των 854 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αυστραλία και περίπου το 75% των 27.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη χώρα.

Άλλες πολιτείες της Αυστραλίας πάντως ανακοίνωσαν ότι χαλαρώνουν τους περιορισμούς και αίρουν εν μέρει απαγορεύσεις διέλευσης των συνόρων, καθώς τα κρούσματα εκμηδενίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι στην πολιτεία Κουίνσλαντ (βορειοανατολικά) ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν εν μέρει τα σύνορα με τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία -την πολυπληθέστερη της Αυστραλίας-, καθώς εντείνεται η βεβαιότητα πως το δεύτερο κύμα έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Στη Νέα Νότια Ουαλία ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων παραμένει μονοψήφιος από την 11η Σεπτεμβρίου και το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν μόνο δύο κρούσματα, και στις δύο περιπτώσεις ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήδη σε καραντίνα.

Το Κουίνσλαντ δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα, σύμφωνα με την επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Αναστάσια Πάλασουκ. Η πολιτειακή πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι κάτοικοι αρκετών περιοχών από τη γειτονική πολιτεία, όπως από την πολύ τουριστική πόλη Μπάιρον της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα επιτρέπεται σε μερικές ημέρες να ταξιδεύουν και πάλι στην Κουίνσλαντ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, ο Στίβεν Μάρσαλ, ανέφερε ότι από μεθαύριο Πέμπτη θα επιτρέπεται σε πολίτες της Νέας Νότιας Ουαλίας να περνούν τα σύνορα χωρίς να απαιτείται να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η Νότια Αυστραλία δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης